• גודל גופן

כדורי עוף בשומשום

כדורי עוף בשומשום

אהרוני מפנק אתכם במתכון לכדורי עוף זהובים וקראנצ'יים בציפוי שומשום. כל מה שצריך זה לצרף רוטב צ'ילי מתוק בצד, וקיבלתם נשנוש נפלא או מנה ראשונה

מצרכים

מצרכים ל-12 כדורים:

500 גרם פרגיות, טחונות

1 בצל סגול, קלוף

2 שיני שום, קלופות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1/2 כוס עלי כוסברה

2 כפות סויה יאמאסה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 ביצה

1 כוס שומשום

שמן קנולה לטיגון עמוק

 

להגשה:

רוטב צ'ילי מתוק מקסצ'אפ

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל, השום, הג'ינג'ר והכוסברה.
  2. שמים בקערה את כל רכיבי הכדורים מלבד השומשום. מערבבים היטב.
  3. יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. בקערה קטנה שמים את השומשום. מגלגלים את הכדורים בשומשום כך שיצופו מכל צדיהם.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהוא חם, מטגנים את הכדורים כ-3 דקות, עד שהם מזהיבים.
  6. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: נמרוד גנישר