כדורי שניצל עוף ותירס בציפוי פנקו צבעוני
כדורי שניצל עוף ותירס בציפוי פנקו לבן, סגול וצהוב שטובלים ברוטב צ'ילי מתוק – מנה עיקרית טעימה, יפה ומשביעה שילדים אוהבים לאכול
מצרכים
תערובת עוף
1 ק"ג חזה עוף שלם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית שום גבישי
1 כפית מלח דק
1/2 כוס גרגירי תירס
תערובת ביצים
2 ביצים M
1 כפית ממרח חרדל
ציפוי קמח
1.5 כוסות קמח לבן
ציפוי פנקו
1 כוס פירורי פנקו מזרח מערב
1 כוס פירורי לחם צהובים מזרח מערב
1 כוס פירורי לחם עם בטטה סגולה מזרח מערב
הגשה
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
אופן הכנה
- טוחנים במעבד מזון את העוף יחד עם הפפריקה, השום הגבישי והמלח.
- שמים בקערה את התערובת של העוף יחד עם התירס ומערבבים היטב.
- יוצרים צורות של כדורים (עם ידיים רטובות ככה יהיה קל להכין צורה של כדור) ומניחים את הכדורים על נייר אפייה. שמים במקפיא למשך חצי שעה.
- שמים בקערה אחת את הקמח, בקערה נוספת מערבבים את הביצים עם החרדל ובשלוש קערות נוספות את שלושת פירורי הלחם הצבעוניים.
- טובלים את הכדורים בקערה עם הקמח, לאחר מכן בקערת תערובת הביצים ולבסוף בפירורי הלחם הצבעוניים.
- מטגנים את הכדורים המצופים בשמן עמוק עד הזהבה.
- מגישים יחד עם רוטב צ’ילי מתוק.