כנפיים צלויות ברוטב מתקתק
הן זולות, טעימות וקלות להכנה – כנפיים הן פתרון מעולה לארוחת צהריים קלילה וכיפית. אהרוני במתכון נהדר לכנפיים צלויות
מצרכים
20 כנפי עוף
20 שיני שום, קלופות
1/4 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס סויה יאמאסה
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק מקסצ'אפ
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש
1 כפית קינמון
פלפל שחור גרוס
להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, שמים בה את הכנפיים ויוצקים מעליהן את הרוטב.
- צולים כ-45 דקות בתנור החם, הופכים את הכנפיים לאחר מחצית מהזמן.
- להגשה: קוצצים דק בצל ירוק ומפזרים מעל.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: ואדים טיוטיונין