כתף טלה בסאקה
מתכון כתף טלה בסאקה משגע, יושבים יחד סביב השולחן, כל אחד מרכיב לעצמו את הביס שהוא אוהב עם השילובים שהכי עובדים לו
מצרכים
כתף טלה
3 ק"ג כתף טלה
1 כף מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
2 ליטר סאקה מזרח מערב
2 כוכבי אניס
1/4 כוס רוטב סויה מזרח מערב
1 חופן בזיליקום טרי
1 צרור כוסברה
2 גבעולי רוזמרין
1 ראש שום שלם, חצוי לרוחב
רוטב
2 כפות מיונז
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
הגשה
24 לחמניות באן
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני חריף פרוס
אופן הכנה
- מכינים את כתף הטלה: יש לבקש מהקצב להוריד מעט מהעצם כדי שהכתף תצליח להיכנס בתוך התבנית.
- מתבלים את הכתף במלח ופלפל שחור גרוס.
- בתבנית גדולה ומעט עמוקה מוזגים 2 ליטר סאקה ומוסיפים רבע כוס סויה.
- מניחים את הטלה במשרה, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים למקרר למשך 5-6 שעות.
- מוציאים את הטלה מהמקרר. מוסיפים 2 גבעולי רוזמרין, חופן עלי בזיליקום, צרור כוסברה וראש שום שלם חצוי לרוחב.
- מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים בתנור במצב טורבו בחום של 160 מעלות למשך 4 שעות.
- לאחר מכן חושפים את נייר האפייה ומשחימים במשך כ-20 דקות בתנור.
*מומלץ להגיש את הכתף עם תחמיצים, לחמניות באן ורוטב של מיונז וטריאקי.