• גודל גופן

לוקוס אפוי ברוטב מרוקאי פיקנטי וזיתים

לוקוס אפוי ברוטב מרוקאי פיקנטי וזיתים

4 סועדים

מצרכים

4 נתחי סטייק  לוקוס כ"א במשקל של כ – 200 גרם

חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים ושטופים בהרבה מים

6 שיני שום קצוצות

3 כפות רוטב צ'ילי חריף מקסצ'אפ (Maxchup)

3 כפות מירין מזרח ומערב

1 כף כמון טחון

1 כף קימל טחון

0.5 כף מלח גס

0.5 כף פלפל שחור טחון

2 כפות פפריקה מתוקה

3 עלי דפנה

1 קופסא (150 גרם) רסק עגבניות

3 כפות פנקו מזרח ומערב

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

רבע כוס שמן קנולה\ תירס

מלח ופלפל לתיבול

אופן הכנה

1.      מחממים תנור ל 200 מעלות.

2.      מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל.

3.      בסיר רחב עם תחתית עבה שיכול להיכנס לתנור,מחממים שמן על אש נמוכה.

4.      מוסיפים פפריקה, פלפל שחור, כמון, קימל, שום קצוץ, עלי דפנה, רסק עגבניות ואת הזיתים

5.      מטגנים כ- 5 דקות תוך בחישה מתמדת.

6.      מוסיפים רוטב צ'ילי, מירין ומבשלים 5 דק.

7.      מניחים את נתחי הדג ברוטב, מכסים אותם קלות ומפזרים פירורי פנקו.

8.      אופים בתנור כ – 8 דקות או עד שהדג מוכן. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.