לזניה אטריות עם רוטב עגבניות, גבינות ותרד
מצרכים
מרכיבים לתבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ:
- 2 חבילות אטריות בטעם תרד של מזרח ומערב
- 2 קופסאות (800 גרם) רוטב עגבניות מוכן ללזניה
- 2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
- 300 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- אגוז מוסקט (אופציונלי)
- 1 שקית תרד
לציפוי:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 ביצה
- 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
- להגשה:
- עלי בזיליקום
אופן הכנה
אופן הכנה:
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.
- במחבת גדולה עם מעט שמן מאדים את התרד עד שהוא מתרכך. מסננים ושומרים בצד.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 3 כפות בצד), הקוטג', הגבינה והביצים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת טורפים את השמנת המתוקה עם הביצה.
- מרכיבים את הלזניה: יוצקים לתחתית התבנית את 3 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה אחידה של האטריות בטעם תרד. יוצקים מעל 1/2 של רוטב העגבניות והגבינות ומניחים מעל 1/2 מהתרד. חוזרים על הפעולה.
- יוצקים את הציפוי מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה, מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן ואופים כ-30 דקות, או עד שהלזניה מזהיבה.
- מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים מיד.
מתכון: אולגה טוכשר
צילום: השני הלוי