• גודל גופן

נקניקיות בציפוי צ׳יפס

נקניקיות בציפוי צ׳יפס
נקניקיות וצ'יפס זה השילוב המושלם את זה כולנו יודעים. אז בואו נשדרג את הקלאסיקה ונהפוך אותה ליפה ומגניבה הרבה יותר. תהנו!

מצרכים

5 תפוחי אדמה בינוניים אדומים (מתאימים לטיגון)

1 כף גדושה מלח דק

2 ליטר מים פושרים

250 גרם או 1/2 חבילה קמח טמפורה מזרח מערב

5 יחידות נקניקיות עוף

מלח דק

הגשה

1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. קולפים ופורסים תפוחי אדמה לחצאים – לאורך (חשוב!).
  2. מציבים את חצאי תפוח האדמה בין 2 צ׳ופסטיקס וחותכים בעובי חצי סנטימטר ואף פחות (שימו לב יש להשאיר את תפוח האדמה שלם ולכן אנו נעזרים בצ׳ופסטיק בתור מעצור לסכין).
  3. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה עם מלח ומים למשך 45 דקות.
  4. במקביל מחממים שמן על אש בינונית ל-160 מעלות.
  5. בקערה רחבה ועמוקה שמים את קמח הטמפורה.
  6. לאחר מכן מסננים את המים ומיד מתחילים לעבוד כשתפוחי האדמה עוד רטובים.
  7. מצפים היטב את תפוחי האדמה בין כל השכבות והסלייסים של האקורדיון שקיבלנו.
  8. לאחר ציפוי של כל תפוחי האדמה מניחים שליש נקניקיה בצד החלק של תפוח האדמה, סוגרים לספירלה ונועצים בעזרת קיסם.
  9. מתחילים לטגן כ-4 יחידות בכל פעם.
  10. לאחר קבלת צבע זהוב על גבול השחום, מורידים לרשת (לא נייר סופג) ומיד זורים מלח.
  11. מעבירים לצלחת ומוזגים צ׳ילי מתוק מעל – בתאבון.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן