• גודל גופן

סלמון במשרה אסיאתי עם קראסט של אפונת וואסבי

סלמון במשרה אסיאתי עם קראסט של אפונת וואסבי

הגיע הזמן לחדש את מנת הסלמון הקבועה שלכם – נסו להכין פילה סלמון עסיסי בציפוי קראנצ'י של אפונת וואסבי ופיסטוקים קלויים. 5 דקות עבודה ויש ארוחת ערב נפלאה

מצרכים

4 פילה סלמון טרי
1/2 כוס אפונת וואסבי
3/4 כוס פיסטוקים, קלופים
3 שיני שום, כתושות

למשרה:
3 כפות רוטב סויה מתוקה מקסצ'אפ
1/2 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
1 כף סילאן או רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  • בקערה גדולה שמים רוטב סויה, שמן שומשום וסילאן ומערבבים היטב.
  • משרים את הסלמון במשרה במשך שעה במקרר.
  • בינתיים מכניסים לשקית את אפונת הוואסבי והפיסטוקים ודופקים עם פטיש שניצלים עד שהם קצוצים גס. עוד אופציה היא לקצוץ אותם במעבד מזון עם בלנדר מוט.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים שיני שום. מערבבים היטב.
  • מוציאים את הסלמון מהמשרה, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומפזרים מעל את אפונת הוואסבי והפיסטוקים הקצוצים.
  • אופים בתנור החם במשך 10-12 דקות ומגישים חם.

 

צילום: נמרוד סונדרס