• גודל גופן

עוף באננס

עוף באננס

מסוג המתכונים שרק נראים מורכבים אבל הם הכי קלים ויפים שיש. עוף באננס – אננס ממולא באורז ובפרגיות. מנה מהממת וטעימה בטירוף. תהנו!

מצרכים

1 אננס גדול
300 גרם סטייק פרגית חתוך לקוביות
1 כוס אורז בסמטי
1.5 כוסות מים
1 בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום קצוצות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
10 גבעולי אספרגוסים חתוכים וחלוטים או אפונת שלג
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות רוטב פונזו מזרח מערב
1 כף סוכר דקלים מזרח מערב
1 כף ממרח קארי ירוק מזרח מערב
הגשה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן אגוזי קשיו קלויים קצוצים

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז: שוטפים את האורז ומסננים. מחממים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים חצי כפית מלח וכף שמן. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז. מערבבים ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
  2. חוצים את האננס לרוחב ומוציאים את התוכן בעזרת כף גדולה. חותכים את תוכן האננס לקוביות קטנות.
  3. מכינים את הפרגיות: בווק גדול מחממים מעט שמן. מוסיפים את הבצל והשום ומקפיצים על אש גבוהה תוך ערבוב. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את קוביות הפרגית וממשיכים להקפיץ עד להשחמה.
  5. מוסיפים לווק את קוביות האננס והאספרגוס ומקפיצים.
  6. מתבלים בצ’ילי מתוק, רוטב פונזו, סוכר דקלים ומערבבים.
  7. מוסיפים את האורז שבישלנו ומערבבים היטב.
  8. מרכיבים את המנה: ממלאים את חצאי האננס במילוי האורז והפרגית שהכנו. מקשטים עם עלי האננס.
  9. אופציונלי – לפזר מעל קשיו, בצל ירוק ונענע.