• גודל גופן

עוף בטמפורה ברוטב לימון

עוף בטמפורה ברוטב לימון

עוף בטמפורה – איך אפשר שלא לאהוב? לאכול ככה או להקפיץ עם רטבים מדהימים! אז איך אנחנו עושים עוף עסיסי בטמפורה?

מצרכים

2 חזות עוף נקיים מסחוסים, חתוכים לקוביות לא גדולות

 

מרינדה לריכוך הבשר

1/4 כוס מים

1/4 כפית סודה לשתייה

כפית מלח

כף קורנפלור

 

טיגון

1 כוס אבקת טמפורה

מי קרח

 

רוטב לימון

2 כפות שמן זית

5-6 פרוסות לימון דקות

מיץ וגרידה מלימון אחד

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות דבש

2 כפות רוטב צ’ילי חריף

2 כפות סויה

אופן הכנה

  1. מניחים את קוביות העוף בקערה. מוסיפים את כל חומרי המרינדה. מערבבים, מכסים ומשהים במקרר לחצי שעה.
  2. מכינים את הטמפורה: שמים את אבקת הטמפורה בקערה ומוסיפים מיי קרח תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הרצוי (לא סמיך מידי ולא דליל מזכיר שמנת)
  3. מחממים שמן עמוק בווק (לא יותר מידי חם! מומלץ לבדוק עם מעט טמפורה – אם השמן חם הטמפורה תצוף, אך לא תזהיב מיד, וגם אין צורך שתקבל צבע כהה).
  4. טובלים את הנתחים בטמפורה ומעבירים לשמן החם, בכל פעם כמות לא גדולה, כדי שלא ידבקו. מוציאים ושומרים בצד.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הג'ינג'ר, המלח, הפלפל, הדבש הצ'ילי והסויה. יוצקים מעל רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5-3 דקות, כשמתחיל להסמיך מוסיפים מלח ופלפל.
  6. מחזירים את נתחי העוף המטוגנים למחבת. מקפיצים ומבשלים 2-3 דקות, מכבים את הלהבה ומגישים מיד.