עוף בקארי וקרם קוקוס עם בטטות ואפונה
מנת מסעדות מטריפה אצלכם במטבח – עוף בקארי אדום משגע עם קרם קוקוס עשיר, בטטות מתקתקות, עדשים ואפונה רכה שמשדרגת הכל!
מצרכים
1 כף אבקת מרק עוף מומס בכוס מים רותחים
1 כף שמן חמניות
2 כפות ממרח קארי אדום מזרח מערב
2 יחידות חזה עוף שלם חתוך לקוביות בגודל ביס
2 בטטות קלופות חתוכות לגודל ביס
4 כפות עדשים אדומות
4 כפות מים רותחים
1 קרטון קרם קוקוס קטן מזרח מערב
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה
אופן הכנה
- ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים. מערבבים היטב עד שאין גושים.
- מחממים את שמן החמניות במחבת גדולה או בווק, מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים למחבת את העוף, הבטטה והעדשים ומערבבים היטב לציפוי מלא בקארי.
- מוסיפים את המים הרותחיםעם אבקת המרק, 4 כפות מים נוספות וקרם הקוקוס. מרתיחים ומבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את האפונה, מרתיחים שוב ומבשלים על אש בינונית 5 דקות נוספות.
- טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח. מגישים עם אורז לבן.