עוף בשזיפים
מנת עוף בתנור שכל המשפחה תאהב, בעיקר בזכות רוטב השזיפים, שעושה אותה קצת מתוקה וקצת חמוצה ובעיקר מאוד טעימה. מתכון מנצח לארוחה משפחתית
מצרכים
- 6 ירכיים (כרעי עוף ללא השוק), עם עור
- 6 כפות רוטב שזיפים מקסצ'אפ
- 3 כפות רוטב סויה יאמאסה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 10 שזיפים מיובשים
- 3 בצלים לבנים, קלופים
- 1 ראש שום שלם
- 10 תפוחי אדמה קטנים (מיני)
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- מערבבים בקערה קטנה רוטב שזיפים, רוטב סויה ופלפל שחור.
- חותכים את הבצלים לרבעים ואת ראש השום לחצי (אין צורך לקלוף את השום).
- מושחים את חלקי העוף במשרה השזיפים והסויה ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
- מפזרים מסביב את הבצלים, תפוחי האדמה, השום והשזיפים ואופים בתנור החם 40 דקות או עד שהעוף זהוב.
צילום: נמרוד סונדרס