• גודל גופן

פאי רועים

פאי רועים

מצרכים

מרכיבים לתבנית עגולה 26 ס"מ:

5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

1 בצל גדול, קלוף

1 גזר גדול, קלוף

4 מקלות סלרי

3-4 שיני שום, קלופות

2-3 כפות שמן לטיגון

1 כפית שמן שומשום

500 גרם בשר בקר טחון

2 כפות קמח

1 ו- ½ כוסות מים

3 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי

½ כפית פלפל שחור או לבן

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית כמון (אופציונלי)

מלח במידת הצורך

תרסיס שמן

אופן הכנה

אופן הכנה:

  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומבשלים בכמות גדולה של מים עד שהם מתרככים.
  • חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות, פורסים את השום.
  • מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות במשך כ-10 דקות עד שהם מתחילים להשחים, והגזר טיפה מתרכך.

פאי רועים

  • מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד עד שהבשר מחליף את הצבע ומתחיל להשחים. מפרקים את הגושים שנוצרים האמצעות כף עץ.

פאי רועים פאי רועים

  • מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, הסויה, הצ'ילי והתבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה על אש בינונית כ-10 דקות נוספות. מתקנים את התיבול.

פאי רועים פאי רועים

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מעבירים את תערובת הבשר לתבנית אפייה ונותנים לה טיפה להתקרר.
  • מכינים פירה: מסננים את תפוחי האדמה ושומרים מעט מנוזלי הבישול. מועכים לפירה כמה שיותר חלק. ממליחים מעט.
  • מסדרים את הפירה מעל שכבת הבשר, מיישרים באמצעות מזלג, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, או עד שפאי הרועים מתחיל להזהיב.

פאי רועים

  • מוציאים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את בשר הבקר הטחון בעוף טחון.