פילה בקר בקרמל סויה אסייתי
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות:
1/2 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן קנולה
מדליוני פילה בקר (כל מדליון במשקל של 150-200 גרם) 4
3 שיני שום, קלופות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1 עלה כפיר ליים
1 פלפל צ׳ילי אדום חריף
4 כפות מייפל
¼ כוס סויה יאמאסה
300 גרם אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן ומתובלות ב-1 כפית שמן שומשום
100 גרם תרד
5 עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
אופן הכנה
- מתבלים את פילה הבקר במלח גס, פלפל שחור ושמן קנולה.
- מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה וצולים את פילה הבקר משני הצדדים.
- בינתיים, כותשים את השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים דק את הפלפל האדום החריף.
- מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל צ'ילי למחבת ומטגנים כדקה.
- מוסיפים סויה, מייפל וכפיר ליים ומעלים לרתיחה.
- מוסיפים את עלי התרד והאטריות ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים.
מתכון: משה שגב
צילום: נמרוד גנישר