• גודל גופן

פסטה שמנת ערמונים

פסטה שמנת ערמונים

מתכון מעולה להכנת פסטה שמנת ערמונים עם פטריות – מנה מנחמת ומחממת שמכינים בקלות וזוללים בהנאה

מצרכים

פסטה
1/2 חבילה או 250 גרם פסטה ספגטי מזרח מערב די מרטינו
2 ליטר מים רותחים
רוטב
25 גרם חמאה
1/2 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום פרוסות
1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
1 חבילה ערמונים בוואקום
2 מיכלים שמנת לבישול 15%
1/2 כפית מלח דק או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור טחון או לפי הטעם
הגשה
1/3 כוס גבינת פרמזן
1 חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

  1. בסיר גדול עם מים רותחים שמים את הפסטה ומבשלים אותה 10 דקות.
  2. מסננים את המים ושמים את הפסטה בצד.
  3. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השום והבצל קצוץ.
  4. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מקבלות קצת צבע. מוסיפים את הערמונים ומקפיצים לכמה דקות.
  5. מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה.
  6. מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב, ומערבבים היטב.
  7. מגישים מיד עם פטרוזיליה קצוצה ופרמזן מעל.