פסטה שמנת ערמונים
מתכון מעולה להכנת פסטה שמנת ערמונים עם פטריות – מנה מנחמת ומחממת שמכינים בקלות וזוללים בהנאה
מצרכים
פסטה
1/2 חבילה או 250 גרם פסטה ספגטי מזרח מערב די מרטינו
2 ליטר מים רותחים
רוטב
25 גרם חמאה
1/2 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום פרוסות
1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
1 חבילה ערמונים בוואקום
2 מיכלים שמנת לבישול 15%
1/2 כפית מלח דק או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור טחון או לפי הטעם
הגשה
1/3 כוס גבינת פרמזן
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- בסיר גדול עם מים רותחים שמים את הפסטה ומבשלים אותה 10 דקות.
- מסננים את המים ושמים את הפסטה בצד.
- ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השום והבצל קצוץ.
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מקבלות קצת צבע. מוסיפים את הערמונים ומקפיצים לכמה דקות.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה.
- מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב, ומערבבים היטב.
- מגישים מיד עם פטרוזיליה קצוצה ופרמזן מעל.