פרגיות עוף בקארי אננס
.
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות:
- 500 גרם פרגיות
למחית הקארי:
- 3 בצלי שאלוט
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
- 2-3 שיני שום, קלופות
- 2 גבעולי למון גראס, חתוכים למקטעים של 3 ס"מ
- 1/2 כוס עלי כוסברה
- 1 פלפל ירוק חריף
לתבשיל:
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 אננס טרי
- 800 מ"ל (2 פחיות) קרם קוקוס מזרח ומערב
- 3 כפות סוכר חום
- 3 עלי כפיר ליים
- 1/4 כוס מיץ לימון או ליים (מיץ מ-1 לימון)
- 3 כפות רוטב דגים מזרח ומערב
- צרור עלי כוסברה
- צרור עלי נענע
- בוטנים שלמים, קלויים
להגשה:
- אורז לבן מבושל
אופן הכנה
אופן הכנה:
- שמים את כל חומרי מחית הקארי במעבד מזון ומעבדים למחית פירורית.
- מקלפים את האננס וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
- בסיר רחב מחממים שמן קנולה. כשהוא חם, מטגנים בו את מחית הקארי כדקה.
- מוסיפים קרם קוקוס, סוכר וכפיר ליים ומביאים לרתיחה.
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 3 ס"מ. מוסיפים לסיר.
- מוסיפים לסיר רוטב דגים, מיץ ליים וקוביות אננס ומבשלים כ-10 דקות.
- קוצצים את הבוטנים, הכוסברה והנענע ומוסיפים 3/4 מהכמות לסיר.
- יוצקים את התבשיל לקערות הגשה, מקשטים עם ה-1/4 הנותר של הבוטנים, הכוסברה והנענע ומגישים בליווי אורז לבן.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר