• גודל גופן

צלי כתף, ארטישוק ירושלמי וסויה עם טחינה ירוקה

צלי כתף, ארטישוק ירושלמי וסויה עם טחינה ירוקה

צלי היא מנה חגיגית שמתאימה לאירוח בחגים. אבי לוי עם מתכון מקורי לצלי כתף מסורתי – מכניסים לתבשיל ארטישוק ירושלמי שמוסיף טעמים מורכבים ומגישים בליווי טחינה ירוקה

מצרכים

1 נתח של צלי כתף מספר 5
6 בצלים גדולים, קלופים חתוכים לרצועות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי שלמים, קלופים

1/2 כוס שמן זית

1 כף של מלח גס או אטלנטי

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1כפית שבבי צ'ילי חריף

1/2 כפית כורכום

2 כפיות סוכר חום

1 כפית כמון

2 כפות סויה יאמאסה

1 כוס של ציר בשר או עגל (או 3/4 כוס מים רותחים)

 

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס עלי כוסברה

מיץ מ-1 לימון

1/2 כפית מלח

מים קרים, לפי הצורך

 

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת מברזל יצוק או פלנצ'ה על אש גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית.
  2. כשהמחבת חמה, מוסיפים את נתח הצלי ו"סוגרים" מכל הצדדים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
  3. חותכים את הבצל לרצועות דקות. מוסיפים למחבת ומטגנים עד להזהבה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומחזירים את נתח הצלי הצרוב למחבת.
  5. מוסיפים את כל התבלינים ואת הציר או המים, סוגרים במכסה ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
  6. לאחר שעתיים, בודקים בעזרת מזלג שהבשר רך דיו. מוציאים מהרוטב לצלחת ושומרים בצד.
  7. חותכים את הארטישוק הירושלמי לחצאים ומוסיפים לסיר.
  8. פורסים את נתח הצלי לפרוסות בעובי שאוהבים ומחזירים לסיר. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
  9. בינתיים, מכינים את הטחינה: שמים את כל מרכיבי הטחינה מלבד המים במעבד מזון. טוחנים ומוסיפים את המים הקרים בהדרגה עד להגעה לסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  11. שופכים את הטחינה על התבשיל ומכניסים לתנור לצלייה במשך 8 דקות.
  12. מוציאים מהתנור ומגישים חם בליווי אורז לבן.

מתכון: אבי לוי
צילום: נועם פריסמן