"קורנדוג" חריף עם מיונז ליים ונענע
מצרכים
- 6 נקניקיות איכותיות
- קורנפלור לציפוי
- 2 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק
- 6 שיפודי עץ
לציפוי
- חצי כוס + 2 כפות ( 110 גרם ) קמח לבן
- חצי כוס ( 70 גרם ) קמח תירס אינסטנט
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- כף וחצי תערובת תבלין גריל
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- חצי כוס ( 120 מ"ל ) קרם קוקוס
- חצי כוס גרגירי תירס מתוק משומר מסונן
- 2 בצלים ירוקים- החלק הירוק
- 1 פלפל צ'ילי אדום חריף
למיונז
- 3 כפות מיונז
- חצי כף חרדל צרפתי
- 2 כפות מים
- 1 כפית דבש
- קליפה מגוררת ומיץ מליים אחד ( או לימון )
- עלים מצרור גדול של נענע קצוצים דק
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הקמח, הפולנטה, אבקת האפייה, התבלינים והמלח. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
- טוחנים בכוס בבלנדר מוט את התירס עם קרם הקוקוס, הבצל הירוק והצ'ילי למרקם חלק ומעבירים לקערת היבשים. מערבבים עם תערובת הקמחים למרקם אחיד ומחזירים לכוס הבלנדר. טוחנים למרקם חלק ואחיד. מעבירים לכוס עמוקה.
- למיונז: מערבבים את כל החומרים.
- מסיימים את המנה: מחממים שמן עמוק ל180 מעלות, מגלגלים את הנקניקיות בקורנפלור, משפדים כל נקניקיה על שיפוד, טובלים בציפוי ( בכוס ) ומטגנים 3-4 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מגישים לצד המיונז.
צילום: נועם פריסמן