קיש ירקות כפרי בסויה
תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ
מצרכים
לבצק פריך:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה
1 ביצה
קורט מלח
לירקות:
3 קישואים קלופים ופרוסים
1 גבעול של כרישה
15 עגבניות שרי שלמות
3 בצלים סגולים, פרוסים דק
1 שן שום קצוצה
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה יאמאסה
3 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
למלית גבינות:
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
4 ביצים טרופות
100 גרם גבינה מלוחה, מפוררת
2 כפות קמח תופח
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1. בצק פריך: שמים במכל מעבד מזון את כל החומרים לבצק ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
3. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה עגול בעובי כ-4 מ"מ. מניחים בתבנית ומהדקים לדפנות. מעבירים לחצי שעה במקפיא.
4. מערבבים בכלי את החומרים לרוטב. מסדרים את הירקות בתבנית אפייה, למעט עגבניות השרי, יוצקים מעליהם את הרוטב ואופים בתנור כ-15 דקות.
5. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מסדרים על הבצק בצורה מעגלית ומוסיפים את עגבניות השרי.
6. מלית גבינות: מערבבים בקערה את כל החומרים למלית, מתבלים במלח ופלפל, יוצקים מעל הירקות ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-30-40 דקות.
מגישים חם.