רולים עם רצועות בקר על בסיס טורטיה
מכינים על האש בבית? לכו על רולים מטורטיות עם רצועות בקר וירקות ברוטב טריאקי מושלם!
מצרכים
מרכיבים ל-4 מנות:
1 חבילת טורטיות בינוניות
2-3 כפות שמן
1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות
3-4 שיני שום, קצוצות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
½ פלפל צ'ילי, קצוץ (אופציונלי)
500 גרם בשר בקר, חתוך לרצועות דקות
5 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות חומץ אורז
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון
הגשה:
רוטב טריאקי
1 בצל סגול קטן, חתוך לטבעות דקות
1 מלפפון, חתוך לפרוסות דקות
עלי כוסברה
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את רצועות הבקר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתחיל להחליף את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את הסויה, הטריאקי, החומץ, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות, עד שהבשר רך וכל הטעמים מתאחדים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטיבול.
- מרכיבים את הרולים: פורסים טורטייה על משטח העבודה ומורחים במרכז מעט רוטב טריאקי. שמים מעליו בנדיבות את רצועות הבקר, פרוסות בצל, מלפפון ועלי כוסברה ומגלגלים לרול.
- מגישים רולים שלמים או חותכים חצי-חצי.