שיפודי עוף ברוטב סרירצ׳ה וסויה
מלך המנגל, שיפודי עוף ברוטב סויה וסרירצ'ה שישדרגו לכם את ה"על האש" הקרוב. מתכון פשוט להכנה, עם תערובת תבלינים שנותנת טעמים מופלאים בכל ביס
מצרכים
עוף
500 גרם חזה עוף שלם חתוך לקוביות של 2X2 סנטימטר
תערובת תבלינים
4 כפות שמן זית
1 כפית כמון טחון
1 כפית ממרח קארי צהוב מזרח מערב
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
רוטב
1/2 כוס רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1/2 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 שיני שום כתושות
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של 2X2 סנטימטר.
- מכינים את תערובת התבלינים: מערבבים בקערה את מרכיבי תערובת התבלינים, מוסיפים את קוביות חזה העוף ומעסים אותן היטב.
- משפדים את העוף על גבי שיפודים (ברזל או עץ).
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה עד לאיחוד.
- צולים את שיפודי העוף במנגל על גבי גחלים למשך 2-3 דקות מכל צד. ממשיכים בצלייה ומורחים את שיפודי העוף במרינדה תוך כדי הצלייה, מכל כיוון, מספר פעמים מכל צד, לכמה דקות נוספות.
- מוציאים ומגישים. בתיאבון.