תתכוננו להתאהב – פשטידת טורטייה עם תפוחי אדמה ופטריות
תכינו את עצמכם למתכון מושלם ומפתיע, פשטידת טורטייה עם תפוחי אדמה ופטריות. פשטידה מושלמת וקלה להכנה, גם באייר פרייר וגם בתנור.
מצרכים
1 חבילה טורטייה בינונית מזרח מערב
2 סלסילות פטריות שמפיניון קצוצות
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 שיני שום קצוצות דק
6 ביצים M
1/2 חבילה או 250 גרם גבינת תבור
1/2 חבילה או 250 גרם גבינה בולגרית
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את תפוחי האדמה עם כף שמן.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות במצב טורבו, או באייר פרייר עד השחמה.
- במקביל מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את רצועות הבצל. מטגנים עד השחמה קלה, מוסיפים את הפטריות והשום, מטגנים יחד עד השחמה טובה וספיגת הנוזלים בפטריות.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים ומניחים להצטננות.
- גוזרים את הטורטיות לריבועים קטנים.
- מערבבים יחד עם תערובת תפוחי האדמה, הגבינות, הביצים והתבלינים.
- מחממים סיר נון סטיק (טפלון) קוטר 22 סנטימטר עם שמן, מוסיפים את תערובת הפשטידה ומבשלים 10-15 דקות מכל צד, בודקים עם סכין במרכז שיוצאת יבשה. ניתן גם לאפות בתנור 180 מעלות חום עליון תחתון למשך 40 דקות.
- הופכים לצלחת הגשה ומגישים לצד שמנת חמוצה. בתיאבון.