ניוקי ברוטב סויה ופטריות
6 סועדים
מצרכים
1 חבילה ניוקי יבש ומוכן (500 גר)
1 גרם בצל קצוץ דק
1 כוס פטריות שמפיניון טריות חתוכות
1 קופסא פטריות נמקו מסוננות טריות
כוס פטריות יער חתוכות
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה יאמאסה
מעט פלפל לבן
לקישוט:
1/2 כוס אגוזים קצוצים
עירית קצוצה
אופן הכנה
הרוטב:
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את השום ומערבבים בעדינות. מוסיפים את רוטב הסויה, מתבלים בפלפל לבן, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.
מוסיפים את הניוקי אל המחבת עם הרוטב, מערבבים בעדינות תוך כדי בישול קצר של כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים.
מחלקים את הניוקי לצלחות אישיות, מפזרים מעל עירית ואגוזים ומגישים חם.