• גודל גופן

עוף ברוטב סויה מתובלת

עוף ברוטב סויה מתובלת

2-4 סועדים

מצרכים

עוף שלם

5 בצלי שאלוט

3 גבעולי בצל ירוק חצויים לאורכם

חצי כוס מים

 

למרינדה:

3 כפות רוטב סויה מתובלת פורמולה 5

1 כפית סוכר

1 כפית יין שאושינג

1 כפית רוטב צדפות

1 כפית שמן שומשום

אופן הכנה

1. שוטפים ומיבשים את העוף.

2. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומורחים את העוף בפנים ובחוץ במרינדה.

3. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את בצלי השאלוט, מכניסים את העוף ומטגנים קלות משני צדדיו, ומוציאים את העוף.

4. מוסיפים את הבצל הירוק לסיר ומניחים על גביו את העוף , מוסיפים את חצי כוס המים ומביאים לרתיחה.

5. מכסים את הסיר ומבשלים ל 12 דקות על אש נמוכה.

6. הופכים את העוף מכסים ומבשלים ל 13 דקות נוספות.

7. מכבים את הגז ומשאירים את המכסה סגור לכ5 דקות נוספות

8. מוציאים את העוף ומניחים להתקרר.

9. פורסים את העוף לפרוסות ומוזגים את הרוטב על גבי פרוסות העוף.