• גודל גופן

סלט מנגו קמבודי

סלט מנגו קמבודי

את המתכון כתב השף משה בדישי.

4 מנות

מצרכים

2 יח מנגו גדול מקולף וחתוך לרצועות

חופן של בזיליקום תאילנדי ונענע (במקור משתמשים בבזילקום קמבודי שהוא חזק יותר ויש לו סיומת של פלפל

4 כפות דג מעושן חתוך גס(פורל,סלמון,מקרל-במקור משתמשים בדגי נהר קטנים)

3 יח שאלוט קלוף ופרוס דק

4 שיני שום פרוסות דק דק דק

חצי כוס רוטב חמוץ מתוק קמר סטייל

2 יח צ'ילי אדום חתוך לרצועות

לרוטב חמוץ מתוק

2 יח צ'ילי אדום ללא גרעינים

8 שיני שום קלופות

3 כפות סוכר דקלים

3 כפות רוטב דגים

2 כפות חומץ יין שזיפים/חומץ אורז

2 כפיות מיץ ליים

כוס מים-200 מ"ל

 

אופן הכנה

במכתש ועלי-לכתוש חצי מכמות הצ'ילי ,חצי מכמות הדג וחצי מכמות השום,להוסיף את שאר החומרים והרוטב ולערבב,להעביר לצלחת שטוחה ולקשט מעל עם צ'ילי אדום פרוס

לרוטב:

במכתש ועלי-לכתוש את הצ'ילי,סוכר דקלים,שום לממרח,

 

להוסיף את שאר החומרים

ניתן לשמור במקרר עד שבוע

 

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן