דג פריך עם שעועית ירוקה מוקפצת בסויה
שגב מלמד אתכם להכין מנה שכולה בריאות – פילה דג עם עור קריספי ושעועית ירוקה בטעמים אסיאתיים. מנה מזינה וטעימה שתשכנע אתכם כמה כיף לאכול בריא
מצרכים
לרוטב סויה:
4 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות דק
1 כוס רוטב סויה יאמאסה
1/3 כוס דבש
1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
לשעועית:
1/2 ק"ג שעועית ירוקה חלוטה מראש במים רותחים עם מלח
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1 חופן כוסברה קצוצה
לדג:
5 מנות פילה דג נקיות מעצמות עם עור
4 כפות שמן זית
5 קורט מלח גס לתיבול הדגים
תבנית אפייה שטוחה ונקייה להנחת הדגים – ללא נייר אפייה במקרה הזה
אופן הכנה
- בסיר בינוני מבשלים את הרוטב:
- מוסיפים שמן זית ופרוסות שום מטגנים עד לקבלת גוון חום ופריך
- מוסיפים את כל הנוזלים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה
- מוסיפים את השעועית החלוטה ומערבבים. מבשלים 10 דקות ומכבים את האש.
- מוסיפים את כל צמחי התבלין פנימה ומערבבים קלות.
- אופים את הדג:
- מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית במצב גריל עליון טורבו.
- מתבלים את הדגים בשמן זית ומלח גס.
- מניחים את הדגים כשהעור כלפי מעלה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחלקו העליון של התנור 7 דקות.
- מגישים: מסדרים שעועית על צלחת הגשה ומעליה מניחים את הדגים. מזלפים כמה טיפות של שמן שומשום מעל.