• גודל גופן

קדרת אורז וירקות בניחוח סויה

קדרת אורז וירקות בניחוח סויה
תוספת מושלמת שיכולה ללכת עם כמעט כל מנה לצידה וגם יכולה לשמש כמנת ביניים נהדרת בפני עצמה. בתיאבון!

מצרכים

ק"ג אורז בסמטי

2 זוקיני

3 גבעולי שומר

3 בצלים סגולים

10 שיני שום קלופות

2 גזרים

200 גרם פולי סויה

350 מ"ג רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן

מלח, פלפל שחוr

אופן הכנה

מכינים שני סירים: אחד רגיל, ואחד עמוק ורחב לטיגון. את הסיר הרגיל ממלאים ב-2 ליטר מים עד לרתיחה.

במקביל, חותכים את כל הירקות לפרוסות עבות פרט לשיני השום ופולי הסויה. לסיר הרחב שופכים 5 כפות שמן ומכניסים את הבצלים עד לקבלת גוון שקוף.

אחר מכן שופכים את שאר הירקות לעוד 3-4 דקות, עד לקבלת גוון חום. לאחר קבלת גוון חום יש לשפוך לסיר את האורז, לטגן למשך 2 דקות ולתבל באמצעות פלפל ומלח.

לצד טיגון האורז, יש להכניס את פולי הסויה לסיר המים הרותחים למשך 3 דקות על מנת לחלוט אותם. לאחר מכן יש לקרר אותם תחת מי ברז ל-2 דקות נוספות להניח בצד.

כאשר הוצאנו את פולי הסויה מסיר המים הרותחים, יש לשפוך את תוך הסיר הרחב את רוטב הסויה ולאחר מכן את המים.

יש לסגור את הסיר הרחב עם מכסה, להנמיך את האש ללהבה קטנה ולתת למנה להתבשל כ-20 דקות נוספות. בעת המזיגה יש לפזר את פולי הסויה החלוטים מעל האורז כחלק מדקורציית ההגשה

בתיאבון!

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן