בראוניז אקסטרה פאדג'יים ללא קמח
לא יכולים בלי בראוניז? גם אנחנו לא. במיוחד לקראת פסח, קבלו מתכון של בראוניז עשירים במיוחד שמכינים ללא קמח. בונוס: אפשר אפילו להכין אותם פרווה
מצרכים
מצרכים לתבנית בגודל 20X20:
לבראוניז:
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
100 גרם שקדים, פרוסים
200 גרם שוקולד מריר
1 כף גדושה קקאו איכותי
1 כף גדושה קורנפלור
180 גרם שמן קוקוס
2 כפות (30 מ"ל) קרם קוקוס
4 ביצים
50-100 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר (50% מוצקי קקאו לפחות)
1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) קרם קוקוס
3-4 כפות שבבי קוקוס עבים, קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- טוחנים את הסוכר והשקדים הפרוסים לאבקה במעבד מזון.
- ממסים את השוקולד, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי.
- מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.
- מוסיפים אל התערובת את הביצים, זו אחר זו, ואת הקקאו והקורנפלור.
- בוחשים פנימה את השוקולד צ'יפס.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 25-35 דקות בתנור החם, עד שהתערובת תופחת ומתחילה להתבקע (עדיף להוציא את הבראוניז מהתנור רגע לפני שהוא מוכן כדי שיישאר רך ועשיר). מצננים.
- מכינים את הציפוי:
- ממיסים את השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מצננים.
- יוצקים את הציפוי על הבראוניז, מעטרים בשבבי קוקוס קלויים, חותכים לריבועים ומגישים.
- הבראוניז נשמר במקרר במשך שבוע וניתן גם להקפיאם למשך חודשיים.
טיפ: אם משתמשים בשוקולד מריר פרווה ובשוקולד צ'יפס פרווה, המתכון נטול לקטוז ופרווה
צילום: אפיק גבאי