• גודל גופן

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים

תבשיל ריחני של פירות יבשים, אגוזים ותבלינים שמוגש בליווי אורז לבן – מנה נפלאה לאירוח מהמטבח המרוקאי האותנטי

מצרכים

לטנזיה:

2 בצלים גדולים

5 שיני שום

1 כוס שקדים קלופים

1 כוס אגוזי מלך

1 כוס צימוקים

8 שזיפים ללא גרעין חתוכים לחצאים

1 כוס פיסטוק קלוף

1 כוס יין אדום לבישול

1 כוס מים רותחים

1 כפית קינמון או 2 מקלות קינמון

1 כף פלפל גרוס

1 כף כמון

2 כפות דבש או סילאן

כף צ'ילי מתוק מקצ'אפ

חצי כפית אגוז מוסקט

חצי כפית הל

6 כפות שמן זית

1 כף מלח גס

 

לאורז:

3 כוסות אורז פרסי

2 כוסות אטריות דקות

2 בצלים גדולים

4 כפות מלח גס

2 כפות פלפל גרוס

5­-6 שערות זעפרן

2 כוסות שקדים קלופים או חצויים או שלמים

1 כוס שמן זית

6 כוסות מים רותחים