טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
תבשיל ריחני של פירות יבשים, אגוזים ותבלינים שמוגש בליווי אורז לבן – מנה נפלאה לאירוח מהמטבח המרוקאי האותנטי
מצרכים
לטנזיה:
2 בצלים גדולים
5 שיני שום
1 כוס שקדים קלופים
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס צימוקים
8 שזיפים ללא גרעין חתוכים לחצאים
1 כוס פיסטוק קלוף
1 כוס יין אדום לבישול
1 כוס מים רותחים
1 כפית קינמון או 2 מקלות קינמון
1 כף פלפל גרוס
1 כף כמון
2 כפות דבש או סילאן
כף צ'ילי מתוק מקצ'אפ
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית הל
6 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
לאורז:
3 כוסות אורז פרסי
2 כוסות אטריות דקות
2 בצלים גדולים
4 כפות מלח גס
2 כפות פלפל גרוס
5-6 שערות זעפרן
2 כוסות שקדים קלופים או חצויים או שלמים
1 כוס שמן זית
6 כוסות מים רותחים