• גודל גופן

פסטה ברוטב בולונז

פסטה ברוטב בולונז

רוטב סויה ופסטה בולונז – השילוב המפתיע בין אסיה לאיטליה במנת פסטה אחת הוא לא פחות מגאוני. הסויה מקרמלת את הבשר ונותנת למנה טעם של עוד. לא תדעו עד שלא תנסו

מצרכים

2 בצלים קטנים, קלופים
3 כפות שמן זית
1 גזר, קלוף
5 שיני שום, קלופות
300 גרם בשר טחון
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה אורגנו יבש או 10 עלי בזיליקום קטנים
1 חבילה פסטה ספגטי

אופן הכנה

  • קוצצים את הבצלים והגזר לקוביות קטנות ופורסים את השום לפרוסות דקות.
  • בסיר רחב מאוד מחממים שמן ומטגנים את הבצל והגזר עד ריכוך.
  • מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים בשר טחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מקפידים לערבב כדי שהבשר ייפרד ולא יהפוך לגוש אחד.
  • מתבלים ברוטב סויה.
  • מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים ומערבבים.
  • מתבלים בפלפל שחור ואורגנו או בזיליקום ומבשלים במשך חצי שעה.
  • בינתיים מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  • מוסיפים את הפסטה לסיר עם רוטב הבולונז, מערבבים היטב ומגישים חם. אפשר לקשט בעלי בזיליקום.

 

צילום: נמרוד סונדרס