נשנושי תפוחי אדמה ובטטה
נשנוש סתם ככה, באמצע היום או תוספת פריכה לארוחה חמה – מקלונים זהובים של תפוחי אדמה ובטטה שמוגשים לצד מיונז פיקנטי
מצרכים
1 בטטה, קלופה
2 תפוחי אדמה, קלופים
לתיבול:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר לבן
1/2 כפית מלח גס
קורט של זנגביל טחון
למיונז החריף:
1/4 כוס מיונז
3 כפות מים קרים
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מזרח ומערב
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
לטיגון:
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה והבטטה למקלונים מלבניים (בדומה לבדידים).
- שמים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר עם מים קרים, מעלים לרתיחה ומבשלים 10 דקות, עד שהם מתרככים אבל שומרים על צורתם. מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את המיונז המתובל: מערבבים את כל חומרי המיונז החריף יחד, שומרים בצד.
- מחממים שמן זית במחבת כבדה, מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה המבושלים ומטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהם משחימים ונהיים פריכים.
- מתבלים בתערובת התבלינים ומגישים חם לצד המיונז החריף.
מתכון: שגב משה
צילום: אנטולי מיכאלו