צ'ילי קון קרנה
ארוחת צהריים שהיא גם משחק – תבשיל מקסיקני של בשר ושעועית שכיף לאכול בתוך טורטייה עם מגוון ירקות. כל אחד מרכיב לעצמו את הרול המושלם. ויווה מקסיקו!
מצרכים
1 בצל לבן, קלוף
2 כפות שמן זית
5 שיני שום, קלופות
400 גרם בשר טחון
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
1 קופסת שימורים שעועית לבנה ברוטב עגבניות
1/2 פלפל צ'ילי אדום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר או סילאן
1 כף סויה יאמאסה
מלח ופלפל שחור
מצרכים להגשה:
10 טורטיות
10 כפות סלסה צ'יפוטלה
1 חסה שטופה
צרור עלי כוסברה
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ואת הצ'ילי לפרוסות דקות.
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את הבצל, השום והצ'ילי עד ריכוך.
- מוסיפים בשר טחון ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, שעועית, פפריקה סוכר, סויה ופלפל שחור ומבשלים במשך 30 דקות.
- מורחים על כל טורטייה סלסה צ'יפוטלה ומעליה מניחים צ'ילי קון קרנה.
- מניחים מעל רצועות חסה ועלי כוסברה ומגלגלים.
צילום: נמרוד סונדרס