• גודל גופן

עוף בציפוי פריך ברוטב חמאת בוטנים אינדונזי

עוף בציפוי פריך ברוטב חמאת בוטנים אינדונזי

מתחשק לכם לשדרג את השניצלונים הקלאסיים שלכם? שי-לי ליפא מציגה מתכון משגע לאצבעות עוף קראנצ'יות עם רוטב מתקתק של חמאת בוטנים

מצרכים

חומרים ל-6 מנות:

1 חבילה (700 גרם) פילה עוף

 

לתערובת הביצים:

3 ביצים

2 כפות רוטב סויה יאמאסה

1 כף חרדל דיז'ון

1/2 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

1 כוס קוקוס טחון

2 כפות שומשום

1 כפית שטוחה מלח

 

לטיגון:

שמן חמניות או תירס

 

לרוטב חמאת בוטנים אינדונזי:

1 כף שמן חמניות או תירס

1 בצל שאלוט

1 שן שום, קלופה

2 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף

1/2 פלפל צ'ילי אדום

2/3 כוס קרם קוקוס מזרח ומערב

1/3 כוס חמאת בוטנים

1/4 כוס מיץ לימון

1 כף רוטב סויה יאמאסה

1 כפית גדושה סוכר חום בהיר

1/2 כפית תבלין כוסברה טחון

1/8 כפית קינמון (לא חובה)

 

אופן הכנה

  1. חותכים את פילה העוף לחתיכות בגודל 3X4 ס"מ.
  2. מכינים את תערובת הביצים ומשרים את העוף: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים רוטב סויה וחרדל, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפ' החדר.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים קלחת או סיר קטן על להבה בינונית. קוצצים דק את השאלוט, השום, הג'ינג'ר ופלפל הצ'ילי האדום. מוסיפים לסיר שמן קנולה, שאלוט, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומאדים כ-2 דקות עד שהבצל והשום מתחילים להתרכך. מוסיפים קרם קוקוס, חמאת בוטנים, מיץ לימון, רוטב סויה, סוכר, כוסברה טחונה וקינמון אם רוצים ומערבבים. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים 3-2 כפות קרם קוקוס.
  4. מצפים ומטגנים את העוף: מערבבים פירורי לחם, קוקוס, שומשום ומלח בקערה.
  5. מוציאים את נתחי עוף מתערובת הביצים, מנערים מעודפי ביצה ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. מצפים את הנתחים בפירורי לחם מכל הצדדים.
  6. יוצקים למחבת טפלון שמן חמניות או תירס בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על להבה בינונית.
  7. מטגנים את הנתחים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומוכנים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים עם הרוטב.

 

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: ינאי מנחם