קציצות עוף עם פירה וסלט ירוק
הילדים חזרו רעבים מבית הספר וצריך לתקתק להם ארוחת צהריים? נסו את המתכון לקציצות העוף המדהימות האלו, בליווי פירה וסלט ירוק, שמכינים בקלי קלות. כל המשפחה תתאהב
מצרכים
500 גרם עוף, טחון
1 גזר, קלוף
1 בצל, קלוף
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה
2 כפות סויה יאמאסה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתייה
שמן לטיגון
לפירה:
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
לסלט:
1 ראש חסה, עלים בהירים
8 עגבניות שרי
1 כוס עלי רוקט
1/2 בצל סגול, קלוף
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כפית בלסמי
1 כף סויה יאמאסה
אופן הכנה
- מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה.
- מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים עוף טחון, גזר, בצל, שיני שום כתושות, ביצה, סויה, פירורי לחם וסודה לשתייה. לשים היטב ומעבירים למקרר.
- בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים ומועכים לפירה.
- מחממים שמן במחבת רחבה, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- חותכים את החסה לרצועות עבות, את העגבניות לחצי ואת הבצל לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
- מערבבים את השמן, הלימון, הבלסמי והסויה ומזלפים על הסלט.
- מגישים עם קציצות ופירה.
צילום: נמרוד סונדרס