סלט חצילים מטוגנים עם סויה ועלים ירוקים
רוצים להפתיע את כולם בארוחת החג עם מתכון מקורי לסלט חצילים? שגב משה מלמד אתכם איך להכין סלט משגע עם רוטב סויה מתקתק
מצרכים
2 חצילים
1/2 כוס קמח
6 שיני שום, קלופות
1/2 ליטר שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
5 כפות רוטב סויה מתוקה מרוכזת מזרח ומערב
5 עלי בזיליקום טריים
חופן עלי כוסברה
4 עלי נענע
1/4 כוס בוטנים קלויים
אופן הכנה
- חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
- מקמחים קלות את החצילים.
- פורסים דק את שיני השום
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בווק. כשהשמן חם, מטגנים בו את קוביות החצילים המקומחות ואת השום. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- יוצקים את רוטב הסויה המתוקה לצלחת הגשה. מפזרים עלים ירוקים ובוטנים ומעליהם מניחים את קוביות החצילים עם השום. מקשטים במעט עלים ירוקים ומגישים.
מתכון: שגב משה