פאי רועים
מצרכים
מרכיבים לתבנית עגולה 26 ס"מ:
5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
1 בצל גדול, קלוף
1 גזר גדול, קלוף
4 מקלות סלרי
3-4 שיני שום, קלופות
2-3 כפות שמן לטיגון
1 כפית שמן שומשום
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות קמח
1 ו- ½ כוסות מים
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי
½ כפית פלפל שחור או לבן
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון (אופציונלי)
מלח במידת הצורך
תרסיס שמן
אופן הכנה
אופן הכנה:
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומבשלים בכמות גדולה של מים עד שהם מתרככים.
- חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות, פורסים את השום.
- מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות במשך כ-10 דקות עד שהם מתחילים להשחים, והגזר טיפה מתרכך.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד עד שהבשר מחליף את הצבע ומתחיל להשחים. מפרקים את הגושים שנוצרים האמצעות כף עץ.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, הסויה, הצ'ילי והתבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה על אש בינונית כ-10 דקות נוספות. מתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את תערובת הבשר לתבנית אפייה ונותנים לה טיפה להתקרר.
- מכינים פירה: מסננים את תפוחי האדמה ושומרים מעט מנוזלי הבישול. מועכים לפירה כמה שיותר חלק. ממליחים מעט.
- מסדרים את הפירה מעל שכבת הבשר, מיישרים באמצעות מזלג, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, או עד שפאי הרועים מתחיל להזהיב.
- מוציאים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את בשר הבקר הטחון בעוף טחון.