לחמניות במילוי עוף מפורק ברוטב ברביקיו מקסצ'אפ
ארוחה שלמה בלחמניית המבורגר – חזה עוף מפורק שמתבשל ברוטב ברביקיו משגע, בתוספת בצל סגול ופלפל חלפיניו. והטריק? משתמשים ברוטב ברביקיו מוכן וחוסכים זמן והכנה
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות:
לבישול העוף:
500 גרם חזה עוף שלם, מחולק לחצאים
1 בצל קטן, קלוף
2 שיני שום, קלופות
1 כוס מים
1/2 כוס רוטב ברביקיו מקסצ'אפ
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק מקצ'אפ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
להסמכת הרוטב:
1 כף קורנפלור
2 כפות מים
להגשה:
4 לחמניות המבורגר
1 בצל סגול, קלוף
4 כפות פלפל חלפיניו כבוש מזרח ומערב (או מלפפונים חמוצים, פרוסים)
אופן הכנה
- מכינים את העוף:
- קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.
- שמים את כל המרכיבים לבישול העוף והעוף בסיר, מעלים לרתיחה על להבה גבוהה, מכסים במכסה ומעבירים לבישול על להבה נמוכה כ-40 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין ורך.
- מוציאים את העוף מהרוטב שבו התבשל, שמים בקערה ובעזרת שני מזלגות מפרקים אותו לרצועות קטנות ודקות. שומרים בצד.
- בינתיים, מחזירים את הרוטב לאש ומעלים לרתיחה. מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם המים עד שאין גושים, מוסיפים לרוטב וטורפים נמרצות בעזרת מטרפה עד שהרוטב מסמיך.
- מחזירים את העוף המפורק לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את המצרכים להגשה: פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות. אפשר לצלות את לחמניות ההמבורגר על מחבת פסים לקבלת סימני חריכה.
- מרכיבים את המנה: בכל לחמניית המבורגר שמים 3-4 כפות תבשיל עוף מפורק. מניחים מעל פרוסות בצל סגול, 2-3 פלפלוני חלפיניו או פרוסות מלפפון חמוץ ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס