• גודל גופן

קציצות בשר וחלה ברוטב עגבניות צלויות

קציצות בשר וחלה ברוטב עגבניות צלויות

קציצות בקר וחלה ברוטב עגבניות שמחזירים הישר לילדות!

המרכיב הסודי של עז תלם במנה הוא רוטב סויה, שהוא אוהב להוסיף גם למנות שהן לא אסיאתיות. הוא מוסיף טעם בשרני שמחזק מאוד את הטעמים הטבעיים של הבשר והעגבניות. אפשר להכין בלעדיו, יהיה פחות טעים.

מצרכים

לעגבניות הצלויות:

4-5 עגבניות

2 ראשי שום

4-5 כפות שמן זית

 

לרוטב:

2-3 כפות שמן

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

קורט אורגנו מיובש

2 כפות רסק עגבניות

1 כוס פאסאטה (עגבניות מבושלות מסוננות)

2-3 כפות רוטב סויה יאמאסה

קורט סוכר (אם צריך)

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לקציצות:

500-600 גרם בשר בקר טחון

2-3 פרוסות חלה (אפשר גם כל לחם לבן אחר), מושרות במים 2 דקות וסחוטים היטב

1 ביצה

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מכינים את העגבניות הצלויות:
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • שמים נייר אפייה על תבנית תנור. מזלפים מעל 3-4 כפות שמן זית. מסירים את החלק העליון של ראש השום וחוצים את העגבניות לרוחב.
  • מניחים על התבנית עם הצד החתוך כלפי מטה. אופים 20-30 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות והשום רך וצלוי.
  1. מכינים את הרוטב:
  • מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
  • קוצצים דק את הבצל.
  • מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים 5-7 דקות מעל להבה גבוהה עד הזהבה קלה.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים היטב 30-40 שניות ואז מוסיפים את רוטב הסויה והפאסאטה.
  • מוסיפים לסיר עוד כוס מים.
  • מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומעט אורגנו מיובש. מבשלים מעל להבה בינונית נמוכה בזמן שמכינים את הקציצות.
  1. מכינים את הקציצות:
  • קוצצים דק את הפטרוזיליה.
  • שמים בקערה את כל המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים את התערובת היטב כ-2 דקות.
  • מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור בגודל כדור פינג פונג בעזרת ידיים רטובות.
  • מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה.
  • מניחים במחבת שכבה של קציצות (עם רווחים) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה.
  • מעבירים את הקציצות המטוגנות לצלחת וממשיכים לטגן את שאר הקציצות.
  1. מביאים את הרוטב לרתיחה. מסירים את הקליפה מהעגבניות הצלויות ומוסיפים אותן עם כל המיצים שנגרו מהן לרוטב. מועכים את ראשי השום ומוסיפים את שיני השום הצלויות לרוטב.
  2. מניחים ברוטב את הקציצות המטוגנות. מבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 40-60 דקות, עד שהקציצות רכות ונימוחות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הקציצות תהיינה עטופות ברוטב.
  3. לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל. כדאי להגיש על אורז לבן או קוסקוס שסופג את הטעמים.

 

מתכון: עז תלם
צילום: נמרוד סונדרס