פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער
מצרכים
מרכיבים ל-8 מנות אישיות:
12 גרם ג'לטין (בשקית סטנדרטית יש 14 גרם)
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
500 מ"ל קרם קוקוס של מזרח מערב
100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חלב / חלב צמחי
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כפית מחית ווניל
מרכיבים לרוטב פירות יער:
200 גרם פירות יער
2 כפות סוכר
אופן הכנה
- בכלי קטן מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל- 10-15 דקות עד שהג'לטין יספח את כל הנוזלים.
- בסיר קטן על אש בינונית מחממים את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר והווניל עד שכל הסוכר נמס. מערבבים מידי פעם. לא מביאים לרתיחה.
- מעבירים את הג'לטין לסיר עם התערובת החלבית על סף רתיחה, מכבים את האש ומערבבים היטב עד שכל הג'לטין נמס.
- יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, ממלאים עד גובה 3/4 כוסות.
- מעבירים לקירור של 3-4 שעות (שעתיים במקפיא) עד שהפנקוטה מתייצבת.
- לפני הגשה מכינים את הרוטב: טוחנים את פירות היער בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ- 5 דקות. מצננים.
- יוצקים כמה כפות של הרוטב על צלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומניחים מעל הרוטב.
- שומרים במקרר בתוך התבניות.
הערות:
- אם אין לכם תבניות סיליקון, מומלץ לטבול את התבנית בה השתמשתם לכמה שניות במים חמים על-מנת לקדם את חילוץ הפנקוטה. תזהרו לא להרטיב אותה!
- אפשר להגיש את הפנקוטה בכוס או צנצנת – זה גם מרשים, וגם פוטר אתכם מלחלץ אותה מהתבנית.