• גודל גופן

פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער

פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער

מצרכים

מרכיבים ל-8 מנות אישיות:

12 גרם ג'לטין (בשקית סטנדרטית יש 14 גרם)

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

500 מ"ל קרם קוקוס של מזרח מערב

100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) חלב / חלב צמחי

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

1 כפית מחית ווניל

מרכיבים לרוטב פירות יער:

200 גרם פירות יער

2 כפות סוכר

אופן הכנה

  1. בכלי קטן מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל- 10-15 דקות עד שהג'לטין יספח את כל הנוזלים.
  2. בסיר קטן על אש בינונית מחממים את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר והווניל עד שכל הסוכר נמס. מערבבים מידי פעם. לא מביאים לרתיחה.
    מזרח 14מזרח 17
  3. מעבירים את הג'לטין לסיר עם התערובת החלבית על סף רתיחה, מכבים את האש ומערבבים היטב עד שכל הג'לטין נמס.
  4. יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, ממלאים עד גובה 3/4 כוסות.
    מזרח 32
  5. מעבירים לקירור של 3-4 שעות (שעתיים במקפיא) עד שהפנקוטה מתייצבת.
  6. לפני הגשה מכינים את הרוטב: טוחנים את פירות היער בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ- 5 דקות. מצננים.
  7. יוצקים כמה כפות של הרוטב על צלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומניחים מעל הרוטב.
    מזרח 690
  8. שומרים במקרר בתוך התבניות.

 

הערות:

  • אם אין לכם תבניות סיליקון, מומלץ לטבול את התבנית בה השתמשתם לכמה שניות במים חמים על-מנת לקדם את חילוץ הפנקוטה. תזהרו לא להרטיב אותה!
  • אפשר להגיש את הפנקוטה בכוס או צנצנת – זה גם מרשים, וגם פוטר אתכם מלחלץ אותה מהתבנית.