עוגת בננות וקוקוס עם שוקולד צ'יפס
יש לכם בבית כמה בננות בשלות מדי? למה שלא תכינו עוגת בננות נפלאה עם טעמים עדינים של קוקוס וגם שוקולד צ'יפס. וההפתעה – העוגה פרווה בזכות השימוש בקרם קוקוס
מצרכים
מצרכים:
- 3 בננות רכות מאוד
- 2 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס שמן
- 1/2 קופסת שימורים (200 מ"ל) קרם קוקוס
- 1/2 כוס קוקוס לבן
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לקישוט:
- ½ כוס סוכר חום
- ¼ כוס מים
- 1 בננה
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- בקערה גדולה מועכים את הבננות היטב.
- מוסיפים ביצים, סוכר, שמן וקרם קוקוס וטורפים היטב.
- מוסיפים קוקוס וקמח ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ואופים בתנור החם במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה יציבה.
- בינתיים, מכינים את הקישוט: במחבת קטנה מחממים את הסוכר והמים עד ליצירת קרמל.
- פורסים את הבננה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומוסיפים לקרמל.
- מקשטים את העוגה בציפוי הבננות והקרמל ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס