סטייק טופו במיסו ומייפל על סלט שורשים
מתכון: אודי ואושר
צילום: ינאי מנחם
מצרכים
- 300 גרם טופו
- 1 כף ג'ינג'ר, כתוש
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף מיסו בהיר
- מיץ מ-1 לימון
- 5 כפות סויה יאמאסה
- 2 כפות מייפל
- 2 כפות שמן זית
לסלט:
- 1 סלק, קלוף
- 2 גזרים, קלופים
- 1/4 כרוב לבן
- 1 כוס שעועית ירוקה, חלוטה
- 1 כוס נבטי חמנייה
- 10 עלי בזיליקום
- 1 כוס אטריות שעועית, מבושלות לפי הוראות היצרן
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל רכיבי המרינדה של הטופו מלבד הטופו ושמן הזית.
- פורסים את הטופו לפרוסות בעובי ¾ ס"מ, דוקרים מס' פעמים עם קיסם ומשרים במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
- חותכים את כל הירקות לרצועות דקות. מערבבים עם עשבי התיבול והאטריות.
- מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים שמן זית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
- צורבים את הטופו על מחבת פסים לוהטת.
- מגישים: שמים בכל צלחת כמה פרוסות טופו ולידן סלט.