• גודל גופן

עוגיות חמאה ומיסו

עוגיות חמאה ומיסו

עוגיות חמאה כמו שאף פעם לא טעמתם – עוגיות רכות ואהובות בשדרוג מיסו בהיר מהמטבח היפני, שמוסיף להן טעם עדין ומיוחד במינו

מצרכים

  • 1 כפית גדושה (17 גרם) מיסו בהיר של מזרח ומערב
  • 4 כפות (50 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 כפות וחצי ( 90 גרם) סוכר לבן
  • ½ ביצה L (שוברים 1 ביצה, טורפים, שוקלים, ומשתמשים במחצית)
  • 1 כוס ו-6 כפות (200 גרם) קמח לבן לעוגיות
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2-3 כפות סוכר דמררה

אופן הכנה

  1. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה (מהירות בינונית-גבוהה) את המיסו, החמאה והסוכר במשך 2-3 דקות עד שנוצר קרם אוורירי.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, יוצרים גליל מכל אחד ומצננים במקרר כ-20 דקות.
  5. מגלגלים כל גליל במעט סוכר דמררה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים נוספות.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ, מסדרים על התבנית ואופים למשך 10-14 דקות עד להזהבה קלה.
  8. מצננים על גבי רשת ומגישים.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן