• גודל גופן

גלילות חזה עוף ממולאות בבטטה, פטריות, בצל וצימוקים

גלילות חזה עוף ממולאות בבטטה, פטריות, בצל וצימוקים

מצרכים

חומרים ל- 6 גלילות:

  • 2 חזה עוף שטוף, מיובש, פרוס ל- 6 פרוסות ומושטח לעובי 2 מ"מ
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2 קופסאות פטריות, חתוכות לקוביות
  • 1 חופן צימוקים
  • 1 כף תערובת עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, טימין, אורגנו)
  • 2 כפות רוטב סויה יאמאסה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב
  • 2 כפות רוטב פטריות (הויסטיר)
  • מעט קמח
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 – 1.5 כוסות פירורי לחם
  • שמן לטיגון

אופן הכנה

  1. מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה והפטריות ומטגנים יחד תוך ערבוב עד שהפטריות מתכווצות והבטטה מתרככת.
  2. מוסיפים את הצימוקים, תערובת עשבי התיבול, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי ורוטב הפטריות, מערבבים, מכבים את האש ומצננים. במקרה הצורך מתקנים את התיבול.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. משטיחים פרוסת חזה עוף על משטח העבודה. מניחים בקצה כ-2 כפות מהתערובת. מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים את השוליים כלפי מעלה וממשיכים לגלגל עד הסוף. ממשיכים עם יתר הפרוסות.
  5. מסדרים על השיש צלחת שטוחה עם קמח, קערה עם ביצה טרופה וצלחת רחבה עם פירורי הלחם.
  6. מחממים מעט שמן במחבת רחבה. טובלים כל גלילה בקמח ומנערים. טובלים בביצה ופירורי הלחם ומטגנים מכל הצדדים במשך 3-4 דקות, או עד להזהבה.
  7. מסדרים את הגלילות בתוך תבנית ואופים 15 דקות.
  8. מגישים מיד או שומרים במקרר.