סלט טונה קצוצה בהשראה וייטנאמית
בחנויות המתמחות בפירות מיובשים תוכלו למצוא את שבבי הקוקוס הקלויים. תקנו קצת יותר כי אתם הולכים לנשנש חצי. מרכיבים לכ -4 סועדים
מצרכים
1 כף שטוחה של שמן זית
300 גר' טונה משומרת בשמן זית
1 שן שום
קורט פלפל לבן
כף רוטב דגים מזרח ומערב
מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות, מצננים
סלט:
צרור עלי בזיל סגול מופרד לעלים
חופן יפה של עלי מיזונה
½ כוס עלי טרגון מופרד לעלים
כ-150 גר' גרגר נחלים מופרד לעלים
1.5 כוס שבבי קוקוס קלויים
50 גר' צ'יפס שורשים בטעם טבעי
2 כפות קשיו קצוץ
רוטב:
2 פלפלים ירוקים, חריפים, כתושים במכתש ועלי
כף סוכר לבן
2 כפות סויה
1 כף רוטב דגים
מיץ משני ליים
12 כפות קרם קוקוס מזרח ומערב
אופן הכנה
- מכינים את הטונה: קוצצים את הטונה גס.
- מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל מצרכי הטונה ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות. מצננים.
- מכינים את הסלט: שוטפים את כל הירוקים.
- בקערה גדולה מניחים את הטונה, הבזיליקום, המיזונה, הטרגון גרגר הנחלים והקשיו הקצוץ.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב בעזרת בלנדר מוט ויוצקים מעל הסלט בקערה.
- מוסיפים את הצ'יפס ושבבי הקוקוס מעל הסלט. מערבבים ומחלקים לקערות אישיות
מתכון: הילה אלפרט ומאיר אדוני
צילום: נעם פריסמן