• גודל גופן

עוגת גבינה קרה ופירורי פנקו

עוגת גבינה קרה ופירורי פנקו

למי שמחפש את הקינוח המושלם אז עכשיו הוא מצא ! עוגת גבינה קרה ופירורי פנקו זאת עוגה שכל אחד יאהב וירצה לאכול ממנה שוב ושוב

מצרכים

מרכיבים לעוגה בקוטר 22 ס"מ, או 8-10 מנות אישיות:

תחתית פריכה ופירורים:

1 קופסה (200 גרם) פירורי פנקו מזרח ומערב

150 גרם חמאה, מומסת

70 גרם (7 כפות) אבקת סוכר

עוגת גבינה:

1 מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה 9%

גרד לימון

אופן הכנה

  1. מכינים את השכבה הפריכה והפירורים: שמים בקערה את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב, עד שכל הפירורים מצופים בחמאה, והתערובת לחה.
  2. מעבירים 2/3 מכמות הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא. לחלופין (להכנת קינוחים אישיים), מפזרים 1-2 כפות מהתערובת בכוסות הגשה אישיות ומהדקים קלות לתחתית. מקררים.
  3. מכינים את עוגת הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת כדקה. מוסיפים את החלב, הסוכר, הפודינג וגרד הלימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקציפים עוד חצי דקה עד שמתקבל קרם סמיך.
  4. יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, מפזרים מעל את תערובת הפירורים ששמרנו בצד ומקפיאים כ-2-3 שעות, או עד שהעוגה יציבה לגמרי. לחלופין (להכנת קינוחים אישיים), יוצקים את הקרם מעל התחתיות, מפזרים את הפירורים ומעבירים לקירור של שעה.
  5. מעבירים למקרר כ-30 דקות לפני ההגשה. את הקינוחים האישיים ניתן להגיש ישירות מהמקרר.