• גודל גופן

מחיות

מיסו אקא אדום (HIKARI)-יפן

מיסו אקא אדום (HIKARI)-יפן

תוצרת: יפן  נפח: 1 ק"ג  כמות בקרטון: 10  כשרות: OK
מק״ט: 1-10-91

מחית של פולי סויה שהותססו עלי ידי הוספת שמרים מיוחדים שנקראים קוג'י. מיסו, אחד המרכיבים החשובים ביותר במטבח היפני, נראה כמשחה חלקה שצבעה נע בין חום בהיר לכהה. הוא משמש כמרכיב בסיסי בהכנת רטבים, משרות ומרקים ובמטבח היפני קשה למצוא לו תחליף. מיסו מצטיין בטעמי מלוח ואומאמי חזקים והוא עשיר מאוד במינרלים, ויטמינים וחומצות אמינו. קיימות גרסאות רבות של מיסו, אבל החלוקה הבסיסית למיסו אדום (מיושן לאורך זמן רב יותר) שצבעו חום-אדום-שחור וטעמו עז יותר; ולמיסו לבן (מיושן לפרק זמן קצר) שצבעו חום בהיר וטעמו עדין יותר. בהכללה ניתן לומר שמיסו אדום נפוץ יותר בתבשילים, ואילו מיסו לבן כבסיס למרק מיסו, אבל זו אינה חלוקה מחייבת ובאזורים שונים של יפן יש העדפות שונות.