קסדיה במילוי גבינה וירקות עם גוואקמולי
ישראל אהרוני מכין את הטוסט המקסיקני המושלם – קסדיה מטורטיות במילוי גבינה וירקות שמגישים עם גוואקמולי. נוסעים למקסיקו בלי לארוז מזוודה
מצרכים
לגוואקמולי:
2 אבוקדו בינוניים
2 עגבניות בינוניות
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
3 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור כוסברה
4 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לקסדיה:
1 חבילה טורטייה גדולה El Sabor
1 חבילה גבינת מנצ’גו (מגוררת)
1 צנצנת פלפלים קלויים
פלפל צ’ילי אדום קטן
1 חופן כוסברה (רק העלים)
2 גבעולי בצל ירוק
2 עגבניות קטנות
אופן הכנה
- מכינים את הגוואקמולי: קולפים את האבוקדו ומועכים למחית חלקה. מעבירים לקערה.
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים דק את הפלפל החריף, הבצל הירוק והכוסברה.
- מוסיפים לאבוקדו את כל מצרכי הגוואקמולי, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקסדיה: מחממים מחבת על אש בינונית.
- פורסים את העגבניות והפלפל החריף לפרוסות דקות. קוצצים את הכוסברה ואת הבצל הירוק.
- מניחים במחבת טורטייה אחת, מעליה מפזרים מעט גבינה, פלפלים קלויים, פרוסות עגבנייה, כוסברה, בצל ירוק ופלפל חריף. מפזרים עוד מעט גבינה, מניחים עוד טורטייה מעל ומועכים מעט.
- מטגנים 2 דקות, הופכים בעזרת צלחת לצד השני ומטגנים עוד 2 דקות.
- חותכים את הקסדיה למשולשים ומגישים עם גוואקמולי.