• גודל גופן

סלט קולסלואו אסיאתי מוגש בכוסות טאקו

סלט קולסלואו אסיאתי מוגש בכוסות טאקו

סלט קולסלואו אסיאתי מוגש בעיצוב משגע בתוך כוסות טאקו והטעם פשוט מעולה

מצרכים

כוסות טאקו

12 טורטייה קטנה

1 תרסיס שמן קנולה

 

סלט

1/4 כרוב סגול בינוני

1/4 כרוב לבן בינוני

2 גזרים בינוניים

1 פלפל אדום בינוני

3 גבעולי בצל ירוק

חופן כוסברה

2 כפות שומשום שחור

 

רוטב

2 כפות שמן קנולה

2 כפות רוטב סויה יאמאסה

2 כפות חומץ אורז מזרח ומערב

2 כפות מיץ לימון

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

1 כפית סוכר לבן

2 שיני שום

2 ס"מ שורש ג’ינג’ר

1/2 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים את הכרוב והפלפל האדום לרצועות דקות, ואת הגזר לגפרורים דקים. קוצצים את הבצל הירוק, הכוסברה, השום והג’ינג’ר.
  2. מכינים את כוסות הטאקו: עוטפים את הטורטיות במגבת לחה ומחממים כ-1/2 דקה במיקרוגל ומשמנים בתרסיס השמן. מניחים כל טורטייה בתוך קערה חסינת חום בקוטר 10 ס”מ ויוצרים צורה של סלסילה.
  3. אופים 9-8 דקות עד שהטורטיות זהובות. מצננים היטב.
  4. מכינים את הסלט: מערבבים את רכיבי הרוטב בקערה גדולה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הירקות והשומשום ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. ממלאים את כוסות הטאקו בסלט ללא רוטב. מגישים מיד.

מתכון: שי-לי ליפא