• גודל גופן

לחם חלב קוקוס

לחם חלב קוקוס

חייבים מדי פעם לגוון עם הלחם הקלאסי! בואו להכין לחם חלב קוקוס טעים ופריך שיגנוב את כל המחמאות בשולחן

מצרכים

מרכיבים לתבנית לחם אחת:

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב קוקוס בטמפ' חדר

80 מ"ל (1/3 כוס) קרם קוקוס בטמפ' חדר

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

20 גרם שמרים טריים (קצת פחות מ-1/2 קובייה) או 5 גרם שמרים יבשים

1 ביצה M

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן

10 גרם (1 כף) קורנפלור

1 כפית מלח

 

להברשה:

ביצה טרופה עם כף מים

אופן הכנה

  • מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר את חלב הקוקוס, קרם הקוקוס, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הביתה בטורפים. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה את הקמח והקורנפלור ולשים תחילה במהירות נמוכה, ואחרי זה בינונית, כ-10 דקות, או עד שמתקבל בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הקערה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.

לחם חלב קוקוס

  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מקבצים כל חלק לכדור, מכסים במגבת, ומשאירים בחוץ לעוד 10 דקות.
  • מרדדים כל כדור בצק לפיתה עגולה בגודל בינוני ומקפלים בצורת "ספר": שליש ימני כלפי המרכז ומעליו את השליש השמאלי. הופכים את צד החיבורים כלפי מטה ומרדדים לרצועת בצק ארוכה, כ-25 ס"מ. הופכים עם התפר כלפי מעלה ומגלגלים את הרצועה לשבלול (התפר יישאר בפנים). ממשיכים עם יתר הבצק.

לחם חלב קוקוס

  • מסדרים את שלושת השבלולים במרווחים בתוך תבנית לחם משומנת, כאשר הצד של השבלול פונה הצידה, והחלק העליון חלק. מכסים ומתפיחים התפחה שנייה של כ-30 דקות, או עד שהמאפה מכפיל את נפחו.

לחם חלב קוקוס

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים את הלחם בביצה ואופים כ-40-45 דקות, או עד שהוא מזהיב. אם הוא משחים מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף ולהמשיך לאפות, עד שהלחם מוכן.
  • מחלצים את הלחם מהתבנית, מצננים טיפה, פורסים ומגישים.

לחם חלב קוקוס