קמחים ותבלינים
אבקת קארי יפני 400 גרם S&B
תוצרת: יפן נפח: 400 גרם כמות בקרטון: 20 כשרות: לא כשר
מק״ט: 1-7024
קארי הוא הוא השם שנתנו אנשי המערב לתערובות תיבול שמקורן בתת היבשת ההודית. את מקור השם מייחסים, על פי גרסה אחת, לעלי צמח הקארי; על פי גרסה אחרת מדובר ב"תבשיל חם" בלשון אחד הניבים המקומיים; וכך או כך – בתרבות הבישול ההודית לא קיימות תערובות מוכנות שנקראות בשם קארי. האנגלים ששלטו בהודו כינו כך תערובות תיבול מקומיות ובהשאלה את התבשילים שמבוססים עליהן. קארי, כתערובת תיבול, עבר למדינות נוספות במזרח אסיה, ביניהן סין, יפן ועוד. קארי יפני נמכר כמחית יבשה ומוצקה המגיעה בטבלאות עבות מחולקות לקוביות (בדומה לקוביות שוקולד). קארי יפני מיוצר על ידי בישול ירקות במים – לבדם לקבלת גרסה צמחונית, או בתוספת בשר או דגים ופירות ים – יחד עם קוביות קארי. מלבד תערובות תבלינים מכילות קוביות קארי יפניות גם עמילן שתורם להפיכת רוטב הקארי לסמיך במיוחד. רוטב קארי יפני משמש גם כרוטב תיבול שהוא חלק ממאכלי אטריות ומאכלי טיגון עמוק.